REȚEAUA DUICU. Șeful CJ Mehedinți l-a pus pe șeful postului său TV să-i însceneze un flagrant unui „opozant politic” care posta „negativ” pe Facebook

REȚEAUA DUICU. Șeful CJ Mehedinți l-a pus pe șeful postului său TV să-i însceneze un flagrant unui „opozant politic care posta „negativ pe Facebook
Publicat: 08/04/2014, 11:57
Actualizat: 03/05/2015, 17:59

„Inculpații s-au folosit de demnitățile și funcțiile deținute pentru satisfacerea unor interese personale sau au încercat introducerea în penitenciar a unui opozant politic, ca în cazul inculpatului Duicu„, susțin procurorii.

În motivarea arestării preventive a lui Duicu, judecătorul Matei Dorel George a menționat că una dintre „activitățile infracționale” aleșefului CJ a fost și instigarea unui director de televiziune să organizeze un flagrant asistentei care posta chestiuni negative pe Facebook despre el. Procurorii au arătat că televiziunea menționată era controlată de Duicu prin mama și soția sa.

â–º „În speță, există indicii și cu privire la o activitate infracțională atipică. dar care denotă o periculozitate ieșită din comun a inculpatului Duicu. Inculpatul Duicu a fost deranjat de postările de pe propria ei pagina de facebook ale numitei Baritz Laura, asistent medical și opozant oplitic al inculpatului. Acesta a instigat un director de televiziune al unui post local pe care il controla în fapt (în acte, postul de televiziune este administrat de mama sa de 64 ani și soția sa) să insceneze un flagrant pe luare de mită asistentei medicale, victima refuzând însă primirea banilor”, susțin procurorii.

Directorul de televiziune de care vorbește judecătorul în motivarea arestării este Adrian Bidilici. El este directorul general al Tele 2 din Mehedinți, care alături de Karisma TV, ar fi controlată de Adrian Duicu. Adrian Bidilici a fost și el audiat de DNA și pus acum sub acuzare pentru instigare la dare de mită. Adrian Bidilici a fost director de campanie al lui Duicu în 2012. DNA spune că Adrian Duicu „i-a solicitat unei persoane (director al unui post de televiziune locală controlat în fapt de către Duicu Ioan-Adrian) să determine alte persoane să-i ofere unei asistente în cadrul Spitalului Județean de Urgență Mehedinți o sumă de bani, în schimbul eliberării unei adeverințe medicale și, totodată, să filmeze cu o cameră ascunsă momentul în care asistenta ar fi primit această sumă de bani”.

În plus, DNA susține că Duicu prin intermediul lui Bidilici Adrian și Mijache Loredana-Andreea, a cerut „tuturor primarilor și tuturor funcționarilor publici cu funcții de conducere de pe raza județului Mehedinți, să plătească contravaloarea unor „urări” care aveau să fie difuzate (sub forma unor anunțuri scrise pe „burtiera” ecranului) la cele două posturi de televiziune. Concret, fiecare persoană căreia i s-a impus plata unor astfel de „urări” a trebuit să plătească suma de 600 lei.”

În dosarul de corupție în care șeful Consiliului Județean Mehedinți, Adrian Duicu, și șeful poliției județene, Constantin Ponea, au fost arestați preventiv, apare numele premierului Victor Ponta. Procurorii DNA susțin că Adrian Duicu a făcut trafic de influență chiar în cabinetul premierului din Palatul Victoria. Duicu a cerut ca șeful IPJ din județ să fie menținut și apoi avansat, iar în schimb polițistul i-a promis că îl scapă de dosarul de incompatibilitate de la ANI. Anchetatorii susțin că premierul l-a convocat la Guvern pe însuși șeful Poliției Române pentru a-i satisface doleanțele lui Adrian Duicu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri scandaloase în cazul profesoarei de sport care și-a abuzat doi elevi. Cum i-a ademenit...
BAC 2024 | Avem subiectele care au picat la limba maghiară, la proba de azi...
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant...
O fetiță de 3 ani din Constanța a ajuns la spital după ce a mâncat...
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!'...
DIETA-minune a lui Neti Sandu, pe care o respectă cu sfințenie! Ce SECRETE are la...
Ţara din Europa în care un şofer a rămas fără maşină după ce a condus...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
Viktor Orban s-a întâlnit cu Vladimir Putin la Kremlin, în ciuda criticilor din partea liderilor...
Această INVENȚIE de acum 40.000 de ani a SCHIMBAT ISTORIA MODEI pentru totdeauna!
Codul Rutier se modifică. Legea care te lasă fără PERMIS Se aplică pe toți șoferii
România Pitorească. Micul colț de rai unde soarele răsare de două ori într-o zi
Vero Căliman, apariție sexy în costum de baie. Cum arată fosta Fetiță Zurli la plajă....
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A...
Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
Dobânda de politică monetară a fost redusă de BNR de la 7% pe an la...
×